OCTOBER SPECIAL - OSTEMATRIX

OCTOBER SPECIAL - OSTEMATRIX | Hai korang! Selamat petang.. Petang ni Kekza nak announce kat korang semua promosi shaklee bulan ni kita ada promo OSTEMATRIX 😍


APA ITU OSTEMATRIX ?

OSTEMATRIX ialah formulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk Kalsium, Vitamin D, Magnesium, Zink, Kuprum, Mangan, dan Boron untuk membantu membina ketumpatan tulang.

SIAPA PERLUKAN OSTEMATRIX ?

  • Mereka yang ada masalah SEMBELIT
  • Ibu hamil yang selalu kena simpul biawak/cramp kaki
  • Ibu mengandung yang nak pertumbuhan tulang anak tumbuh dengan sihat dan kuat
  • Ibu yang menyusukan anak
  • Warga emas yang selalu sakit² lutut, sendi, sengal² badan
  • Mereka yang ada insomnia (sukar tidur malam)
  • Mereka yang sering alami migrain
  • Wanita yang mengalami senggugut setiap kali datang bulan
  • Mereka yang tak minum susu tapi perlukan zat kalsium



Anda dalam kategori di atas? Kalau ye, boleh cuba ambil OSTEMATRIX.  

Wasap Kekza untuk harga promo bulan ni 😘


 Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Trusted Shaklee 
Distributor & Business Leader
Founder Of Daring Empire
Spectacular Biz Leader
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

WE ARE OPEN TODAY !

WE ARE OPEN TODAY ! | Harini kedai shaklee Kekza buka macam biasa ye semua. Actually tak pernah tutup pon. Anytime perlukan consultation, jangan segan² untuk contact Kekza keh! In Shaa Allah Kekza akan cuba berikan khidmat rundingan terbaik untuk anda.

Anyway, just a friendly reminder, kita still ada 2 HARI je berbaki untuk beberapa produk promosi bulan ni.

Antaranya,
  • STARTER SET YOUTH
  • VIVIX TWINPACK

  • FAMILY ESSENTIAL SET

Untuk 3 promosi kat atas ni, korang akan nikmati 10% POTONGAN HARGA LEBIH MURAH DARI HARGA AHLI beserta,

⇨ FREE MEMBERSHIP 
 FREE POSTAGE
 FREE MEMBER STARTER KIT 
 FREE GIFT
 CASH REBATE

Serius untung gila korang yang grab mana² set yang Kekza mention kat atas sebab bulan ni last dah Shaklee bagi peluang untuk korang dapat harga murah dari harga ahli. 

Next month dah takde dah naa haraga runtuh gini 😊

Orait, untuk promosi bulanan September yang lain, kita ada,

  • YOUTH MASK


  • YOUTH PERFECT PAIR

  • NUTRIFERON




Untuk tahu lebih lanjut, korang boleh wasap Kekza.  Klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

YOU CHOOSE YOUR PRICE

YOU CHOOSE YOUR PRICE | Kekza selalunya telus je dengan customer.. Nak beli dengan harga retail or nak beli dengan harga ahli? Bagi diorang compare perbezaan harga tu. You choose! Hahhh gituuu kekdahnya..πŸ˜„



Kalau nak enjoy harga murah, wajib join ahli. Bukannya kena bayar mahal beratus pon join ahli. Nak join dengan FREE MEMBERSHIP pon boleh 😍

And tak semestinya u join ahli u wajib buat bisnes. Tu option untuk u. Kalau nak side income buatlah bisnes. Kalau taknak, boleh je join just untuk makan sendiri. 

Tak pernah jumpa dalam P&R company kata semua yang join ahli Shaklee wajib buat bisness! Amboihhhh strict pelik tuuu πŸ˜…

As a registered ditributor and trusted seller, Kekza memang follow rules yang company tetapkan. Jual pun memang jual dengan harga retail.

Alhamdulillah, dapat customer yang mudah² and faham. Itu pon satu kesyukuran terbesar buat Kekza.☺️

Thank you semua customer. Mudah² sangat berurusan dengan korang. 

Me appreciate uols so much!πŸ˜˜πŸ’ž


Mencari produk² Shaklee atau berminat untuk menjana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

LARANGAN KERAS PELANGGAN MEMBELI PRODUK² SHAKLEE DARI LAMAN E-DAGANG !!

LARANGAN KERAS PELANGGAN MEMBELI PRODUK² SHAKLEE DARI LAMAN E-DAGANG !! | Sebagai buyer dan consumer, Kekza sejujurnya pun prefer untuk cari produk yang murah. Tapi tak semua benda Kekza prefer murah.

Ada certain² produk yang Kekza prefer quality and originality more instead of affordable price. Sebagai contoh, perkakasan elektronik, perabot, skincare, and of course supplements.

Sebab benda ni semua nak pakai lama.

Pakai skincare yang bebas harmful chemical untuk elak risiko kanser kulit. Makan suplemen pon sebab nak jaga kesihatan, sebab badan nak pakai lama 😊

Tapi ramai je yang kurang concern tentang kepentingan originality dan kualiti produk ni. Diorang prefer harga yang murah, tak kisahlah produk tu original ke tak, janji murah..

Actually ramai di kalangan kawan² dan customer Kekza sendiri suka buat survey harga produk Shaklee dari market place. Surprisingly, memang ramai seller jual produk² Shaklee di laman e-dagang seperti shopee, lazada etc dengan harga yang sangat murah. Yang jual jauh lebih murah dari harga ahli pon berlambakkk 😨

Bila disiasat, ada reasons tersembunyi kenapa produk² tu dijual murah giler..😏

Aduan demi aduan diterima..

Rata² yang beli produk Shaklee di laman e dagang, mengadu :

🚫 produk yang diterima dah DEKAT NAK EXPIRED
🚫 produk yang DAH EXPIRED pon ada
🚫 dapat produk yang rosak (repack, pecah, etc)
🚫 dapat stok lama (warna tablet pon dah berubah)
🚫 Takde proper consultation

And bila jadi macam ni, u nak refer kat sape? U kenal tak siapa seller kat shopee or lazada tu? Nak trace contact number pon tak dapat..

Asalnya beli murah sebab nak jimat, akhirnya RUGI langsung! Produk tak boleh makan, duit leburrr.. Apa pon tak dapat.. -..-“

U nak claim balik pon dah tak boleh. Even u datang report kat SID yang sah atau direct ke HQ pon kita tak boleh nak bantu u sebab u beli tu atas risiko sendiri.

For your information, P&R Shaklee melarang keras mana² pengedar mereka menjual produk² Shaklee di laman e dagang !!


So siapa yang jual di shopee or lazada tu actually diorang melanggar peraturan syarikat. And u yang beli turut sama bersubahat. Diorang dapat rezeki tak berkat, u yang makan suplemen tu pon dari sumber tak berkat. Jadi darah daging u.. Fikir²kanlah..😊

Nak murah? Join la ahli.. Tak mahal pon kena bayar, RM75 je untuk join ahli. Lepas tu belilah nak beli apa pon dengan harga ahli tu. Mudah je kan? Stok pon fresh dari HQ. Dijamin original dan selamat!πŸ‘ŒπŸΌπŸ‘ŒπŸΌ

Tak tau macamana nak join ahli?
Meh wasap Kekza untuk Kekza bantu.. Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

EVERYDAY IS A NEW BEGINNING

EVERYDAY IS A NEW BEGINNING | Setiap hari kita akan jumpa dengan pelbagai perkara dan benda baru.

Hari baru, kawan baru, customer baru, bisnes partner baru, produk baru, mood baru, idea baru..

Tak lupa juga akan ada haters baru, musuh baru, masalah baru, stress baru, etc etc..

Ini yang dikatakan adventure!😁

Tak semuanya indah2 & manis2 belaka. Mesti terselit rasa pahit, masam, masin, kelat, creamy2 sikit.. Hehe..

Okay la tu kan, ada rezeki dapat rasa semua tu. Terlebih manis kang mendapat ‘diabetes’ pulak.πŸ˜…

Ada hikmah Allah bagi kita experience macam2 rasa dan perasaan ni. 

Bersangka baiklah selalu dengan Allah, Dia tidak akan membebani hambaNya dengan sesuatu yang tidak mampu ditanggung.

So, keep calm, stay positive & be grateful.. Okay?😘♥️




Mencari produk² Shaklee atau berminat untuk menjana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

NEW BUSINESS OPPORTUNITY PROGRAM !

NEW BUSINESS OPPORTUNITY PROGRAM ! | Kejap lagi ada briefing tentang satu lagi PELUANG baru untuk kembangkan bisnes. Tak sabar nak tau !



Best tak best Shaklee ni setiap bulan diorang provide PELUANG BARU dengan pelbagai idea menarik untuk bantu kita luaskan lagi pasaran dan  KEMBANGKAN BISNES.

Actually semalam master dah brief secara ringkas tentang program ni.

Apa yang Kekza tau, Shaklee nak bagi CASH REWARD melalui program ni 🀩

Seminggu Shaklee bagi RM150. 

Imagine kalau sebulan?
Dapat tambahan minima RM600 ! 😱

Belum termasuk bonus dan untung runcit tau.

Memang peluang buat duit sangat nih πŸ’°✨

Okay jap lagi Kekza attend detail briefing dengan Master dulu. Then Kekza akan share dengan korang keh.

Tak sabar nak berkongsi peluang dengan korang semua !πŸ”₯




Berminat nak join program ni dan jana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

KUNCI KEPADA KULIT YANG CANTIK DAN KELIHATAN MUDA!

KUNCI KEPADA KULIT YANG CANTIK DAN KELIHATAN MUDA! | Fitrah kita orang perempuan ni memang suka kulit yang sihat & cantik betul tak? Apetah lagi kulit nampak awet muda. Laaaagilaaah sukaa!


Salah satu kunci kepada kulit yang cantik dan kelihatan muda adalah PENGHIDRATAN.

Bila kulit lembap, cukup hidrat, kita pakai mekap pon cantik je tak bercapuk, tak pakai mekap pon berseri je orang tengok.πŸ₯°

So basically apa yang selalu kita as wanita impikan adalah nak kulit yang macam kat bawah ni πŸ‘‡πŸΌ
  • Flawless
  • Plumpy
  • Nampak lembap tapi bukan oily
  • Glowing
  • Licin
  • Bebas cela
  • Pakai mekap tak bercapuk langsung
  • Natural beauty without mekap
Am i right?

If korang tergolong dalam golongan yang mengimpikan kulit idaman macam kat atas, then korang WAJIB cuba our NEW LAUNCHING PRODUCT THIS MONTH – YOUTH MOISTURE LOCK DAY CREAM!πŸŽŠπŸŽ‰


Sebab apa, sebab produk ni SUPER SPECIAL.. Sesuaiiii sangat untuk yang ada masalah kulit DEHYDRATED.. 

Kulit dehydrated ni tak sama tau dengan dry skin.. 

DRY SKIN berlaku bila kulit kita  KURANG MINYAK..

DEHYDRATED SKIN pulak terjadi bila kulit kita KURANG AIR..

Bila kurang air, apa yang jadi ialah kulit akan rasa TIGHT, nampak KUSAM, MEGGELUPAS dan BERSISIK.. 

Sebab tu bila pakai mekap jadi tak cantik, bercapuk, lepas tu mudah crack..

Now dah tau kan kenapa kita tengok orang pakai mekap elok je smooth, glowing, tapi kita pakai tak sampai sejam dah merekah bercapuk².. Sakit hati!πŸ˜…

Solusi untuk DEHYDRATED SKIN, gunalah our MOISTURE LOCK DAY CREAM yang baru ni!


Sekarang tengah promosi harga pengenalan tau!  So kalau berminat nak jadi antara yang terawal menggunakannya, boleh laju² wasap Kekza okay!
Klik  siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

IF YOU FAIL TO PLAN, YOU ARE PLANNING TO FAIL !

IF YOU FAIL TO PLAN, YOU ARE PLANNING TO FAIL ! | Untuk make sure hari kita berjalan lancar, perkara paling penting kita kena buat ialah PLANNING! Actually benda ni kita dah belajar sejak dari bangku sekolah lagi sebenarnya.

Setiap hari ada jadual kan? Cikgu dah set siap² dah jadual pembelajaran mingguan. Hari ni subjek apa, pukul berapa, bab berapa cikgu nak fokus, apa nak kena prepare etc²..

Contoh, subjek seni..
Selalu cikgu akan pesan siap² next week bawak bla bla bla untuk projek seni sekian².. Betul tak?

Itu planning lah tu..☺️

Bezanya, cikgu yang plankan untuk kita. Kita tinggal nak follow je apa cikgu suruh.

Sama jugak bila dah dewasa ni.

Nak beranak anak kedua ketiga keempat pon kena PLANNING gais! So jangan pandang enteng dengan kelebihan PLANNING okay!πŸ˜„

PLANNING sangat penting!

Bukan sahaja untuk yang buat bisnes, bekerja, bahkan surirumah pon mesti kena ada ada PLANNING..

Besar impact PLANNING tau. Sebab Kekza sendiri dah pernah ada dalam kedua² situasi.

Buat planning Vs. Takde Planning πŸ˜…

Sangat besar impact dia!πŸ”₯

So malam ni Kekza akan ajar my team buat planning untuk sepanjang September ni.
How To Start Shaklee Business, Macamana nak join ahli shaklee?

Kekza akan ajar ⤵️
  • Apa nak plan?
  • Siapa yang perlu buat planning?
  • Kenapa kena plan?
  • Macamana nak buat detail planning?
  • Apa kepentingan planning?
  • Apa nak buat lepas planning?
  • Apa beza set target dengan planning?
  • Impact planning!

In Shaa Allah lepas kelas ni, semua akan lebih jelas tentang perlunya buat planning.

Anyway, if ada yang berminat nak join kelas malam ni dengan Kekza & team, you are all welcome to join us!

Wasap Kekza okay!😘

Klik sini untuk join πŸ‘‡πŸΌ

Founder of Aurora Spectacular
Supervisor in Spectacular Empire
Medical Research Assisstant by Profession
πŸ“²019-5327438


#ShakleeByKekzamanis #ShakleeMalaysia #kekzabeauty #kekzabeautyskincare
#SpectacularByMNM #ShakleeBizWithAuoraEmpire
Read More

SALAM KEMERDEKAAN KE-62 MALAYSIA !!πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡Ύ

SALAM KEMERDEKAAN KE-62 MALAYSIA !!πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡Ύ | Alhamdulillah dah 62 tahun negara kita merdeka. Syukur dapat jadi sebahagian rakyat Malaysia yang bebas & merdeka.

Kalau zaman sekolah dulu, tiap kali ada sambutan hari kemerdekaan macam ni memang takkan miss peluang untuk sama² join aktiviti yang sekolah anjurkan.

Berarak tengah² panas sanggup. Kayuh basikal tengah panas lit² pun sanggup.

Laung² nyanyi lagu patriotik sepanjang berarak sampai pedih tekak. Lepas habis aktiviti, balik rumah tengok muka berbelang. Hanguussss!

Sangguppppp..πŸ˜‚

Masa tu mana ada ku kisah muka hangus ke, breakout ke, hitam kelabu ke.. Don’t care.. Semangat punya pasal..πŸ˜†

Rindu pulak bila throwback balik.

Bila dah dewasa ni, komitmen semakin bertambah. Hari merdeka macam ni yang bermain di fikiran hanyalah..

Nak MERDEKA dari belenggu KEMALASAN..
Nak MERDEKA dari belenggu HUTANG..
Nak MERDEKA dari sikap suka BERALASAN..
Nak MERDEKA dari semua SIFAT NEGATIF dalam diri..

Tak mudah sebenarnya. Tapi In Shaa Allah ku gagahi & redahi jua sampai betul² ‘BEBAS’!πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼

Anyway, Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 62 Malaysiaku tercinta!πŸ‡²πŸ‡Ύ

Selamat memerdekakan diri rakyat Malaysia! ♥️

AYUH BEBASKAN DIRI KITA!πŸ”₯

Merdeka ke-62



Mencari produk² Shaklee atau berminat untuk menjana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

SPECTACULAR BUSINESS OPPORTUNITY SEMINAR (SBOS)

SPECTACULAR BUSINESS OPPORTUNITY SEMINAR (SBOS) | Seminar khas untuk anda yang serious ingin membina kerjaya bersama dengan Shaklee dan Spectacular.


Kami sangat mengalu alukan penyertaan ahli baru dan lama.. Terutama sekali anda yang baru hendak bermula bisnes Shaklee..

APA YANG DIJANJIKAN KEPADA ANDA MELALUI SEMINAR INI?
  • Ketahui peluang² hebat dalam bisnes Shaklee
  • Modul & sistem bisnes yang terbukti berjaya
  • Meet & Greet with Spectacular founder, Master Nana Macarona
  • Exclusive sharing & business tips dari Master Nana 
  • Sharing dari barisan Top Leaders Spectacular
  • Sharing dari Shaklee management
  • LUCKY DRAW !🎊
  • FUN ACTIVITIES + MYSTERY GIFTS !🎁


TARIKH : 17/8/2019 (Sabtu)
TEMPAT : HQ Shaklee Sunway Geo
MASA : 9-5PM (kalau habis awal bersurai awal)
FEE : RM20/pax


Kekza ada book beberapa seats bagi yang berminat nak join under Kekza.. 

SEATS ARE VERY LIMITED! 

So sesiapa berminat nak join, boleh wasap Kekza segera okay! 

FIRST COME FIRST SERVE!😘

Klik sini untuk register ⤵️⤵️

Founder of Aurora Spectacular
Supervisor in Spectacular Empire
Medical Research Assisstant by Profession
πŸ“²0195327438


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

6 NUTRIEN PENTING UNTUK KEBAIKAN KESIHATAN DAN KEHIDUPAN

6 NUTRIEN PENTING UNTUK KEBAIKAN KESIHATAN DAN KEHIDUPAN | Assalamualaikum. Hai all! Harini Kekza nak share 6 jenis nutrien yang penting dan perlu untuk kesihatan tubuh kita. Jom baca selanjutnya!😘


1️⃣ KARBOHIDRAT – Mikronutrien ini penting untuk tubuh yang sihat. Ia merupakan SUMBER TENAGA UTAMA tubuh dan menggerakkan seluruh sistem tubuh terutama sistem saraf pusat dan otak. Menurut Klinik Mayo, ia juga bermanfaat dalam melindungi anda menentang penyakit.


2️⃣ PROTEIN – Merupakan BLOK BINAAN UTAMA kepada badan anda. Setial sel, dari tulang ke kulit dan rambut anda mengandungi protein. Ia memainkan peranan untuk membina dan membaiki tisu badan anda. Ia juga merupakan kunci utama pertumbuhan dan pengeluaran hormon, antibodi, dan bahan2 penting lain yang terdiri daripada protein.

Protein dibina daripada beberapa rangkaian asid amino yang berlainan. Terdapat 20 asid amino dan 9 daripadanya tidak boleh dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. 9 asid amino ini dipanggil ASID AMINO PERLU dan hanya boleh didapati dari diet harian kita. Tubuh kita memerlukannya untuk membolehkan tubuh kita berfungsi dengan baik.


3️⃣ LEMAK – Lemak penting pada tubuh kerana ia MENYOKONG PENYERAPAN VITAMIN dan MINERAL termasuk vitamin A, D, E dan K. Lemak juga terlibat dalam pengeluaran hormon, penyeimbangan suhu badan, dan memberikan perlindungan kepada organ dalaman.


4️⃣ VITAMIN – Vitamin merupakan mikronutrien yang terlibat dalam semua proses FISIOLOGI. Terdapat 13 vitamin penting yang diperlukan oleh tubuh untuk berfungsi dengan baik termasuk vitamin A, C, B6 dan D.

Setiap vitamin memainkan peranan penting pada tubuh dan kekurangannya boleh menyebabkan kesihatan kita terganggu dan berkemungkinan boleh berisiko mengidap penyakit. Ia juga penting untuk kesihatan PENGLIHATAN, KULIT dan TULANG.


5️⃣ MINERAL – Mineral merupakan satu lagi jenis mikronutrien yang penting untuk kesihatan tubuh. Ia memainkan pelbagai peranan pada tubuh seperti membina TULANG dan GIGI yang kuat, terlibat dalam proses METABOLISME, dan memastikan tubuh berada pada tahap hidrasi yang baik. Antara mineral penting yang biasa diperlukan oleh tubuh adalah KALSIUM, ZAT BESI dan ZINK.


6️⃣ AIR – Kita boleh tahan berminggu tanpa makanan. Namun tanpa air, kita hanya mampu bertahan beberapa hari sahaja. Ini adalah kerana air merupakan ASAS UNTUK HIDUP dan kira2 60%-70% kandungan tubuh kita adalah terdiri daripada air.

Elemen penting ini bertindak sebagai PENYOKONG, MENYAHTOKSIN dan MENGHANTAR NUTRIEN kepada sel. Pengambilan air yang mencukupi dapat membantu meningkatkan tahap tenaga, tumpuan, dan menyokong prestasi fizikal dengan lebih baik.



Mencari produk² Shaklee atau berminat untuk menjana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

PUBLIC SHARING: SURIRUMAH PEMANGKIN EKONOMI KELUARGA

PUBLIC SHARING: SURIRUMAH PEMANGKIN EKONOMI KELUARGA | Hai Assalamualaikum semua.. Good News !πŸ’ž

FREE PUBLIC SHARING!πŸ”₯

Kekza tau ramai di kalangan follower & pembaca blog Kekza ni terdiri dari golongan surirumahtangga. Ada yang fulltime housewives dan ada yang bekerja. But in the same time masih tercari-cari peluang untuk generate extra income.😊

Jadi Kekza terpanggil untuk buat Public Sharing ni untuk bantu kawan² Kekza yang bergelar surirumah yang nak bantu ekonomi keluarga. 

And of course TERBUKA UNTUK SEMUA juga tak kira siapa pon anda!πŸ€—

Nak tahu macamana seorang Rosmiza Ali, graduan universiti yang pernah bekerja sebagai seorang PEGAWAI PENYELIDIK di sebuah Institut Penyelidikan Perubatan di Kuala Lumpur, memilih untuk menjadi SURIRUMAH BERPENDAPATAN?

Anda semua sangat dialu-alukan untuk join my public sharing ni okay!

OPEN TO ALL!❤️

  • Surirumah yang nak bantu ekonomi keluarga 
  • Student yang nak cari duit poket 
  • Graduated student yang sedang mencari peluang pekerjaan/bisnes 
  • Sesiapa sahaja yang berminat nak jana pendapatan extra 
  • NON SHAKLEE MEMBERS ONLY!😘

Antara topik yang Kekza bakal kongsikan :
  • Apa yang buat Kekza memilih untuk menjadi seorang surirumah berpendapatan? 
  • Bagaimana Kekza bermula? 
  • Kenapa Kekza memilih bisnes? 
  • Dari mana Kekza bekerja dan dapat all inputs tentang tips jana pendapatan? 
  • Siapa yang banyak mendorong dan memberi tunjuk ajar kepada Kekza


EXTRA!

Kekza akan berkongsi juga beberapa GOLDEN TIPS yang Kekza akan share secara EXCLUSIVE hanya dalam group Public Sharing ni nanti.


So see you guys in my first public sharing pada 10 OGOS 2019 nanti! Jom whatsapp segera untuk Kekza invite masuk dalam private group.πŸ˜‰


Rosmiza Ali
Founder of Aurora Spectacular
Supervisor in Spectacular Empire
Medical Research Assisstant by Profession


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

DREAMS COME TRUE : SATU PERSATU JADI REALITI

DREAMS COME TRUE : SATU PERSATU JADI REALITI | Bila ingat balik impian Kekza satu masa dulu, boleh kata semua dah jadi kenyataan.

Pernah dengar tak orang cakap, “Kita menarik apa yang kita fikirkan..”

Sebab tu kena selalu fikir yang baik-baik, cakap yang baik-baik, doa yang baik-baik, supaya semua yang datang pada kita baik-baik belaka.

Yes! Dreams really come true!

Masa kecik-kecik dulu tak pernah pon tau pasal law of attraction, affirmation, visualization semua tu.

Tapi setiap hari berangan & bayangkan benda yang Kekza angankan tu dah pon jadi kenyataan. Kemain aku tersengih-sengih koya sorang-sorang time tu..πŸ™ˆ

Nak tau apa yang Kekza pernah impikan masa kecik-kecik dulu?😊

1️⃣ “AKU BESAR NANTI TAK NAK KAWEN DENGAN  ORANG YANG SAMA NEGERI, NANTI TAK FEEL BALIK KAMPUNG TIME RAYA..”


CHECKED! Dapatlah suami orang jauh.πŸ˜‚


2️⃣ “DAH HABIS SEKOLAH NANTI AKU NAK SAMBUNG BELAJAR KAT KOLEJ/U JAUH-JAUH..”


CHECKED! Mendapatlah rezeki masuk kolej matrikulasi nun jauhhh di Changlun Kedah.


3️⃣ Habis matrik berangan lagi, “NANTI NAK SAMBUNG U LAAAGIIII JAUHHH! KALAU BOLEH BIAR OVER THE SEA, BOLEH MERASA NAIK KAPAL TEREBANGG!”🀭


CHECKED! Hamekkk Allah campak jauh nunnn ke Sabah!πŸ˜…


4️⃣ “AKU AKAN KAWEN MASA UMUR AKU 26 TAHUN..”


CHECKED! Betul-betul umur 26 tahun Allah bagi jodoh kawen!πŸ˜†


5️⃣ “BONUS RANK UP SHAKLEE NIH AKU NAK REWARD DIRI BELI IPHONE”


CHECKED! Dapat sebijik seperti yang diimpikan!


6️⃣ Masa dalam dugaan TTC selama 5 tahun, walau kiri kanan depan belakang orang kata Kekza tak boleh mengandung waktu tu, Kekza tetap berdoa merayu pada Allah.

Keep on berangan duk riba anak, suap anak makan, peluk cium anak (first time reveal nih, jangan kata aku gila pulakkπŸ˜…)


Alhamdulillah, CHECKED! Kuasa Allah siapa tau, tup-tup dah nak masuk 3 tahun dah anak aku.❤️


7️⃣ “SATU HARI NANTI AKU MESTI ADA DALAM CIRCLE SPECTACULAR DALAM BISNES SHAKLEE!πŸ’ͺ🏼”


CHECKED! After 3 tahun berangan dapat berada di bawah naungan team yang hebat  & kukuh ni, Alhamdulillah harini dah 9 bulan dah bergelar Spectacularians!πŸ”₯


8️⃣ And waktu kecik-kecik dulu sokmo berangan, “AKU BESAR NANTI, AKU NAK JADI BOS! ADA OFIS SENDIRI, ADA TEAM SENDIRI, ADA BISNES SENDIRI, TAK TERIKAT DENGAN ORANG LAIN (walaupun masa tu tak tau bisnes apa lah aku nak buat..πŸ˜‚)


CHECKED! Sekarang jadi distributor Shaklee, bekerja sendiri dari rumah, dah jadi leader, dah ada team sendiri & team pon dah makin berkembang masha Allah..  Hebat kuasa Allah taala memakbulkan segala hajat. 



Nampak kan? Allah dah aturkan cantikkk je setiap perjalanan hidup kita ni sebenarnya.. ☺️πŸ’ž

Bila Allah ilhamkan kita untuk berangan/berimpian, sebenarnya impian tu dah ada dah Allah sediakan untuk kita kat depan sana.

Tinggal kita je nak usaha sampai kepada ‘destinasi’ impian tu. So kejarlah! Buat sesuatu.. Takkan nak sambung berangan tak buat apa-apa.πŸ˜‚

Jangan takut untuk berimpian.

Biarlah orang kata kita koya ke, gila ke, perasan ke, poyo ke, apa ke.. Lantakkannn..

This is our dream! Kita berhak untuk berimpian!

Till now, Kekza masih menyemai impian and Kekza yakin lambat laun Kekza pasti dapat semua yang Kekza impikan tu!

Semuanya Allah dah sediakan dah..

Sekarang ni cuma perlu wazekan ke koordinat yang betul & grab all those dreams by hook or by crook!πŸ’ͺ🏼



DREAMS COME TRUE WHEN YOU BELIEVE!πŸ”₯πŸ”₯

In Shaa Allah..❤️

#DreamsComeTrue
#InspirasiSpectacular
#ShakleeBizWithSpectacular


Mencari produk² Shaklee atau berminat nak menggapai impian bersama Kekza  & team Aurora Spectacular?
Jom join siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More