Featured Slider

NYAWA

NYAWA : Masa disahkan pregnant dulu, perasaan bercampur baur jugak. Happy, bersyukur, risau semua ada.


Selalu fikir boleh ke aku jaga anak sendiri? Boleh ke aku uruskan dia nanti? Boleh ke aku handle baby? Boleh ke itu? Boleh ke ini?? 

Sebab aku anak bongsu. Tak pernah ada adik. And aku memang tak pandai nak handle budak². Aku takut bila budak² datang dekat. Sebab aku tak reti nak layan diorang πŸ˜‚

Tapi budak² suka datang kat aku walaupun aku sokmo wat dunno je bila diorang ajak main ke apa. Kadang² bila aku tengok je budak pandang aku and cuba nak datang dekat aku, mesti aku buat² sibuk and lari dari diorang hahahaha 🀣

Serius aku takut ngan budak²! Aku taku diorang melalak bila aku tak pandai layan. So better aku lari menyorok πŸ‘»

Tapi betullah kata orang, naluri keibuan tu akan timbul sendiri once kita dah ada anak sendiri. 

Firstt yg aku set dalam kepala masa dapat tahu aku pregnant, aku nak exclusive bf anak aku sampai cukup 2 tahun. 

Alhamdulillah Allah izinkan❤️

Aku berpantang sendiri lepas 2 minggu bersalin czer. Bukan sebab takde orang nak jaga, mak and kakak² aku semua sangat willing nak jaga aku sepanjang berpantang. Tapi aku tak sampai hati nak menyusahkan diorang.

So lepas 2 minggu bersalin, aku balik rumah sendiri and sambung berpantang sendiri.

Memang tak mudah, but i did it anyway. Cuma takdelah sempurna macam orang lain berpantang. Just jaga kesihatan sebaik mungkin. Tu jelah aku mampu.

Now dah 4 tahun dah usia Putera Solehku..

Anak mengajar kita jadi KUAT fizikal, mental, dan emosi. Mereka masih kecil & masih bergantung pada kita. 

So kita sebagai parents kena lawan segala rasa lemah, penat, sakit, segala² untuk  mereka.

Thank you anak sebab hadir dalam hidup ibu, jadi penguat semangat ibu, dan peneman ibu sampai bila² πŸ₯°

IBU LOVES YOU SO MUCH! 
πŸ§•πŸ»❤️πŸ‘¦πŸ»

#MyMotherhoodJourney



Mencari produk² Shaklee atau berminat untuk menjana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

SEMINAR PECUTAN BISNES 2020 KUALA TERENGGANU

SEMINAR PECUTAN BISNES 2020 KUALA TERENGGANU  | Yuhuu spe Ganu kiterrr! Ni nok royak kabo sikit ni, sape² yang berminat nak tau lebih lanjut tentang bisnes Shaklee, nak kenal lebih dekat dengan leader² top Spectacular, nak join gegar bisnes Shaklee under naungan Spectacular..

Inilah masanya sepkiterr!πŸ”₯

Kalau selama ni rasa susoh rasa jauh nok mari attend seminar KL ni, kali ni Spectacular sendiri gi ke pantai timur untuk kasi gegor pantai timor!

Rugi sape tak join sebab ni adalah jelajah seminar kali pertama yang Spectacular anjurkan. Kita nak gegar orang pantai timur biar jadi jutawan semuanyaaa πŸ”₯

So ada dop sepkiter yang berminat nok join?

Kalau ada meh roger Kekza segera untuk daftar! Jangan lambat², kekgi seat penuh huhu.




Untuk pertanyaan dan pendaftaran, sila klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

OCTOBER SPECIAL - OSTEMATRIX

OCTOBER SPECIAL - OSTEMATRIX | Hai korang! Selamat petang.. Petang ni Kekza nak announce kat korang semua promosi shaklee bulan ni kita ada promo OSTEMATRIX 😍


APA ITU OSTEMATRIX ?

OSTEMATRIX ialah formulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk Kalsium, Vitamin D, Magnesium, Zink, Kuprum, Mangan, dan Boron untuk membantu membina ketumpatan tulang.

SIAPA PERLUKAN OSTEMATRIX ?

  • Mereka yang ada masalah SEMBELIT
  • Ibu hamil yang selalu kena simpul biawak/cramp kaki
  • Ibu mengandung yang nak pertumbuhan tulang anak tumbuh dengan sihat dan kuat
  • Ibu yang menyusukan anak
  • Warga emas yang selalu sakit² lutut, sendi, sengal² badan
  • Mereka yang ada insomnia (sukar tidur malam)
  • Mereka yang sering alami migrain
  • Wanita yang mengalami senggugut setiap kali datang bulan
  • Mereka yang tak minum susu tapi perlukan zat kalsium



Anda dalam kategori di atas? Kalau ye, boleh cuba ambil OSTEMATRIX.  

Wasap Kekza untuk harga promo bulan ni 😘


 Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Trusted Shaklee 
Distributor & Business Leader
Founder Of Daring Empire
Spectacular Biz Leader
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

WE ARE OPEN TODAY !

WE ARE OPEN TODAY ! | Harini kedai shaklee Kekza buka macam biasa ye semua. Actually tak pernah tutup pon. Anytime perlukan consultation, jangan segan² untuk contact Kekza keh! In Shaa Allah Kekza akan cuba berikan khidmat rundingan terbaik untuk anda.

Anyway, just a friendly reminder, kita still ada 2 HARI je berbaki untuk beberapa produk promosi bulan ni.

Antaranya,
  • STARTER SET YOUTH
  • VIVIX TWINPACK

  • FAMILY ESSENTIAL SET

Untuk 3 promosi kat atas ni, korang akan nikmati 10% POTONGAN HARGA LEBIH MURAH DARI HARGA AHLI beserta,

⇨ FREE MEMBERSHIP 
 FREE POSTAGE
 FREE MEMBER STARTER KIT 
 FREE GIFT
 CASH REBATE

Serius untung gila korang yang grab mana² set yang Kekza mention kat atas sebab bulan ni last dah Shaklee bagi peluang untuk korang dapat harga murah dari harga ahli. 

Next month dah takde dah naa haraga runtuh gini 😊

Orait, untuk promosi bulanan September yang lain, kita ada,

  • YOUTH MASK


  • YOUTH PERFECT PAIR

  • NUTRIFERON




Untuk tahu lebih lanjut, korang boleh wasap Kekza.  Klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

YOU CHOOSE YOUR PRICE

YOU CHOOSE YOUR PRICE | Kekza selalunya telus je dengan customer.. Nak beli dengan harga retail or nak beli dengan harga ahli? Bagi diorang compare perbezaan harga tu. You choose! Hahhh gituuu kekdahnya..πŸ˜„



Kalau nak enjoy harga murah, wajib join ahli. Bukannya kena bayar mahal beratus pon join ahli. Nak join dengan FREE MEMBERSHIP pon boleh 😍

And tak semestinya u join ahli u wajib buat bisnes. Tu option untuk u. Kalau nak side income buatlah bisnes. Kalau taknak, boleh je join just untuk makan sendiri. 

Tak pernah jumpa dalam P&R company kata semua yang join ahli Shaklee wajib buat bisness! Amboihhhh strict pelik tuuu πŸ˜…

As a registered ditributor and trusted seller, Kekza memang follow rules yang company tetapkan. Jual pun memang jual dengan harga retail.

Alhamdulillah, dapat customer yang mudah² and faham. Itu pon satu kesyukuran terbesar buat Kekza.☺️

Thank you semua customer. Mudah² sangat berurusan dengan korang. 

Me appreciate uols so much!πŸ˜˜πŸ’ž


Mencari produk² Shaklee atau berminat untuk menjana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

LARANGAN KERAS PELANGGAN MEMBELI PRODUK² SHAKLEE DARI LAMAN E-DAGANG !!

LARANGAN KERAS PELANGGAN MEMBELI PRODUK² SHAKLEE DARI LAMAN E-DAGANG !! | Sebagai buyer dan consumer, Kekza sejujurnya pun prefer untuk cari produk yang murah. Tapi tak semua benda Kekza prefer murah.

Ada certain² produk yang Kekza prefer quality and originality more instead of affordable price. Sebagai contoh, perkakasan elektronik, perabot, skincare, and of course supplements.

Sebab benda ni semua nak pakai lama.

Pakai skincare yang bebas harmful chemical untuk elak risiko kanser kulit. Makan suplemen pon sebab nak jaga kesihatan, sebab badan nak pakai lama 😊

Tapi ramai je yang kurang concern tentang kepentingan originality dan kualiti produk ni. Diorang prefer harga yang murah, tak kisahlah produk tu original ke tak, janji murah..

Actually ramai di kalangan kawan² dan customer Kekza sendiri suka buat survey harga produk Shaklee dari market place. Surprisingly, memang ramai seller jual produk² Shaklee di laman e-dagang seperti shopee, lazada etc dengan harga yang sangat murah. Yang jual jauh lebih murah dari harga ahli pon berlambakkk 😨

Bila disiasat, ada reasons tersembunyi kenapa produk² tu dijual murah giler..😏

Aduan demi aduan diterima..

Rata² yang beli produk Shaklee di laman e dagang, mengadu :

🚫 produk yang diterima dah DEKAT NAK EXPIRED
🚫 produk yang DAH EXPIRED pon ada
🚫 dapat produk yang rosak (repack, pecah, etc)
🚫 dapat stok lama (warna tablet pon dah berubah)
🚫 Takde proper consultation

And bila jadi macam ni, u nak refer kat sape? U kenal tak siapa seller kat shopee or lazada tu? Nak trace contact number pon tak dapat..

Asalnya beli murah sebab nak jimat, akhirnya RUGI langsung! Produk tak boleh makan, duit leburrr.. Apa pon tak dapat.. -..-“

U nak claim balik pon dah tak boleh. Even u datang report kat SID yang sah atau direct ke HQ pon kita tak boleh nak bantu u sebab u beli tu atas risiko sendiri.

For your information, P&R Shaklee melarang keras mana² pengedar mereka menjual produk² Shaklee di laman e dagang !!


So siapa yang jual di shopee or lazada tu actually diorang melanggar peraturan syarikat. And u yang beli turut sama bersubahat. Diorang dapat rezeki tak berkat, u yang makan suplemen tu pon dari sumber tak berkat. Jadi darah daging u.. Fikir²kanlah..😊

Nak murah? Join la ahli.. Tak mahal pon kena bayar, RM75 je untuk join ahli. Lepas tu belilah nak beli apa pon dengan harga ahli tu. Mudah je kan? Stok pon fresh dari HQ. Dijamin original dan selamat!πŸ‘ŒπŸΌπŸ‘ŒπŸΌ

Tak tau macamana nak join ahli?
Meh wasap Kekza untuk Kekza bantu.. Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

EVERYDAY IS A NEW BEGINNING

EVERYDAY IS A NEW BEGINNING | Setiap hari kita akan jumpa dengan pelbagai perkara dan benda baru.

Hari baru, kawan baru, customer baru, bisnes partner baru, produk baru, mood baru, idea baru..

Tak lupa juga akan ada haters baru, musuh baru, masalah baru, stress baru, etc etc..

Ini yang dikatakan adventure!😁

Tak semuanya indah2 & manis2 belaka. Mesti terselit rasa pahit, masam, masin, kelat, creamy2 sikit.. Hehe..

Okay la tu kan, ada rezeki dapat rasa semua tu. Terlebih manis kang mendapat ‘diabetes’ pulak.πŸ˜…

Ada hikmah Allah bagi kita experience macam2 rasa dan perasaan ni. 

Bersangka baiklah selalu dengan Allah, Dia tidak akan membebani hambaNya dengan sesuatu yang tidak mampu ditanggung.

So, keep calm, stay positive & be grateful.. Okay?😘♥️




Mencari produk² Shaklee atau berminat untuk menjana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

NEW BUSINESS OPPORTUNITY PROGRAM !

NEW BUSINESS OPPORTUNITY PROGRAM ! | Kejap lagi ada briefing tentang satu lagi PELUANG baru untuk kembangkan bisnes. Tak sabar nak tau !



Best tak best Shaklee ni setiap bulan diorang provide PELUANG BARU dengan pelbagai idea menarik untuk bantu kita luaskan lagi pasaran dan  KEMBANGKAN BISNES.

Actually semalam master dah brief secara ringkas tentang program ni.

Apa yang Kekza tau, Shaklee nak bagi CASH REWARD melalui program ni 🀩

Seminggu Shaklee bagi RM150. 

Imagine kalau sebulan?
Dapat tambahan minima RM600 ! 😱

Belum termasuk bonus dan untung runcit tau.

Memang peluang buat duit sangat nih πŸ’°✨

Okay jap lagi Kekza attend detail briefing dengan Master dulu. Then Kekza akan share dengan korang keh.

Tak sabar nak berkongsi peluang dengan korang semua !πŸ”₯




Berminat nak join program ni dan jana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

KUNCI KEPADA KULIT YANG CANTIK DAN KELIHATAN MUDA!

KUNCI KEPADA KULIT YANG CANTIK DAN KELIHATAN MUDA! | Fitrah kita orang perempuan ni memang suka kulit yang sihat & cantik betul tak? Apetah lagi kulit nampak awet muda. Laaaagilaaah sukaa!


Salah satu kunci kepada kulit yang cantik dan kelihatan muda adalah PENGHIDRATAN.

Bila kulit lembap, cukup hidrat, kita pakai mekap pon cantik je tak bercapuk, tak pakai mekap pon berseri je orang tengok.πŸ₯°

So basically apa yang selalu kita as wanita impikan adalah nak kulit yang macam kat bawah ni πŸ‘‡πŸΌ
  • Flawless
  • Plumpy
  • Nampak lembap tapi bukan oily
  • Glowing
  • Licin
  • Bebas cela
  • Pakai mekap tak bercapuk langsung
  • Natural beauty without mekap
Am i right?

If korang tergolong dalam golongan yang mengimpikan kulit idaman macam kat atas, then korang WAJIB cuba our NEW LAUNCHING PRODUCT THIS MONTH – YOUTH MOISTURE LOCK DAY CREAM!πŸŽŠπŸŽ‰


Sebab apa, sebab produk ni SUPER SPECIAL.. Sesuaiiii sangat untuk yang ada masalah kulit DEHYDRATED.. 

Kulit dehydrated ni tak sama tau dengan dry skin.. 

DRY SKIN berlaku bila kulit kita  KURANG MINYAK..

DEHYDRATED SKIN pulak terjadi bila kulit kita KURANG AIR..

Bila kurang air, apa yang jadi ialah kulit akan rasa TIGHT, nampak KUSAM, MEGGELUPAS dan BERSISIK.. 

Sebab tu bila pakai mekap jadi tak cantik, bercapuk, lepas tu mudah crack..

Now dah tau kan kenapa kita tengok orang pakai mekap elok je smooth, glowing, tapi kita pakai tak sampai sejam dah merekah bercapuk².. Sakit hati!πŸ˜…

Solusi untuk DEHYDRATED SKIN, gunalah our MOISTURE LOCK DAY CREAM yang baru ni!


Sekarang tengah promosi harga pengenalan tau!  So kalau berminat nak jadi antara yang terawal menggunakannya, boleh laju² wasap Kekza okay!
Klik  siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

IF YOU FAIL TO PLAN, YOU ARE PLANNING TO FAIL !

IF YOU FAIL TO PLAN, YOU ARE PLANNING TO FAIL ! | Untuk make sure hari kita berjalan lancar, perkara paling penting kita kena buat ialah PLANNING! Actually benda ni kita dah belajar sejak dari bangku sekolah lagi sebenarnya.

Setiap hari ada jadual kan? Cikgu dah set siap² dah jadual pembelajaran mingguan. Hari ni subjek apa, pukul berapa, bab berapa cikgu nak fokus, apa nak kena prepare etc²..

Contoh, subjek seni..
Selalu cikgu akan pesan siap² next week bawak bla bla bla untuk projek seni sekian².. Betul tak?

Itu planning lah tu..☺️

Bezanya, cikgu yang plankan untuk kita. Kita tinggal nak follow je apa cikgu suruh.

Sama jugak bila dah dewasa ni.

Nak beranak anak kedua ketiga keempat pon kena PLANNING gais! So jangan pandang enteng dengan kelebihan PLANNING okay!πŸ˜„

PLANNING sangat penting!

Bukan sahaja untuk yang buat bisnes, bekerja, bahkan surirumah pon mesti kena ada ada PLANNING..

Besar impact PLANNING tau. Sebab Kekza sendiri dah pernah ada dalam kedua² situasi.

Buat planning Vs. Takde Planning πŸ˜…

Sangat besar impact dia!πŸ”₯

So malam ni Kekza akan ajar my team buat planning untuk sepanjang September ni.
How To Start Shaklee Business, Macamana nak join ahli shaklee?

Kekza akan ajar ⤵️
  • Apa nak plan?
  • Siapa yang perlu buat planning?
  • Kenapa kena plan?
  • Macamana nak buat detail planning?
  • Apa kepentingan planning?
  • Apa nak buat lepas planning?
  • Apa beza set target dengan planning?
  • Impact planning!

In Shaa Allah lepas kelas ni, semua akan lebih jelas tentang perlunya buat planning.

Anyway, if ada yang berminat nak join kelas malam ni dengan Kekza & team, you are all welcome to join us!

Wasap Kekza okay!😘

Klik sini untuk join πŸ‘‡πŸΌ

Founder of Aurora Spectacular
Supervisor in Spectacular Empire
Medical Research Assisstant by Profession
πŸ“²019-5327438


#ShakleeByKekzamanis #ShakleeMalaysia #kekzabeauty #kekzabeautyskincare
#SpectacularByMNM #ShakleeBizWithAuoraEmpire
Read More